divendres, 13 de desembre del 2013

Un cangur per Nadal

Editorial: Lata de Sal, col·lecció Vintage
Autor: James Flora
Il·lustrador: James Flora
Any: 2012
Edat aproximada: Educació Infantil, Cicle Inicial
Tipus: Àlbum
Temes: Nadal
  • Una nit de Nadal arriba una caixa en forma de regal per a la Caterina. L'obre de seguida i n'apareix un cangur, batejat amb el nom d'Adelaida.
  • Quan surten al carrer, amb la Caterina a l'esquena de l'Adelaida, tothom es queda sorprès de veure un animal d'aquests voltant per la seva ciutat. La cosa es complica quan un gos enorme comença a bordar i espanta a Adelaida que mai havia vist un ca semblant. El cangur comença a fer bots a tort i a dret i entra i fa destrosses a les botigues, a les cases, passa entre els cotxes, aquests toquen el clàxon i encara esvaloten més l'animal... Finalment el cangur posa els peus dins unes galledes plenes de caramel calent i va a parar a sobre un cotxe. Com que no se'n pot desenganxar boten tots junts: el cangur, la nena i el cotxe. Sort que arriba la nit de Nadal i els regals que porten són adequats per tothom...
  • És una història frenètica plena d'humor publicada l'any 1962 als Estats Units, i ara ha estat editada per primera vegada a casa nostra. Destaquen els dibuixos de l'època, i en aquesta nova edició podem saber què passava al món el mateix any que es publicava l'obra.