dimarts, 25 de novembre del 2014

L'Artur i la Clementina

Autora: Adela Turín
Il·lustradora:Nella Bosnia
Editorial: Kalandraka
Any primera edició: 1976
Any d'aquesta edició: 2012
Edat aproximada: Totes les edats
Tipus: Conte il·lustrat
Temes: Masclisme, discriminació
  • La Clementina i l'Artur són dues tortugues que es coneixen a la vora d'un llac, s'enamoren i es casen. Els primers dies del seu matrimoni tot és ideal, però de mica en mica Clementina s'adona que el seu marit no li deixa fer coses i s'avorreix: ell va a caçar mentre ella s'ha d'estar tot el dia esperant-lo.
  • Un dia decideix que vol aprendre a tocar la flauta, però l'Artur se'n riu i li regala un gramòfon. Un altre dia pensa que li agradaria pintar aquells meravellosos paisatges que observa diàriament, però l'Artur li compra un quadre. Tot s'ho va carregant a l'esquena fins a arribar a portar vint-i-cinc pisos plens de coses. Fins que arriba el dia que decideix deslliurar-se de tota la càrrega física i mental que arrossegava sense protestar...
  • Un clàssic de la literatura infantil europea que, malgrat ser publicat l'any 1976, encara continua essent vàlid en l'actualitat. Malauradament la relació home-dona encara està mancada de normalitat, i mitjançant els llibres podem intentar reflexionar-hi i canviar-ho.